08 June 2011

ဒိန္ခဲေပၚက တနဂၤေႏြ


ၿပီးခဲ့တဲ့ တနဂၤေႏြက မေရာက္တာ ၾကာေနၿပီျဖစ္တဲ့ သေဘၤာဆိပ္ကို သြားျဖစ္ပါတယ္၊ ေရကန္ ပတ္ပတ္လည္မွာ သေဘၤာကပ္တဲ့ ဆိပ္ခံငယ္ ေလးေတြ အမ်ားႀကီး ႐ွိေပမယ့္ အခုလို သေဘၤာက်င္းနဲ႔ တြဲေနတဲ့ ဆိပ္ကမ္းကေတာ့ သိပ္မ႐ွိ ပါဘူး၊ သေဘၤာဆိပ္တို႔ ထံုးစံ အဲဒီ အနီး တဝိုက္မွာ ကမ္းနားတေလွ်ာက္ လမ္းေလွ်ာက္သူေတြနဲ႔ စည္ကားတယ္၊ အဲဒီ မနက္မွာလည္း ရာသီဥတုက သာယာပါတယ္၊ ဒါနဲ႔ပဲ ေရာက္ျဖစ္ျပန္တယ္ ဆိုပါေတာ့...၊


Photobucket
ဒီလမ္းတေလွ်ာက္ ေတာ္ေတာ္ေဝးေဝးကို ေလွ်ာက္လို႔ရတယ္၊ ေျခေညာင္းရင္ ေတြ႔တဲ့ခံုမွာ ထိုင္ၿပီး မ်က္စိကို အစာေကြ်းလို႔ ရတယ္၊ ႐ွဳခင္းေတြ ၾကည့္တာကို ေျပာပါတယ္၊ း) မ်က္စိေညာင္းလာရင္ေတာ့ ေျခေထာက္ကို တလွည့္ အလုပ္ေပးၿပီး ဆက္ေလွ်ာက္ေပါ့...၊


Photobucket
ေတာ္ေတာ္ လွမ္းလွမ္းမွာေတာ့ ျမက္ခင္းျပင္ အက်ယ္ႀကီးတခု ႐ွိတယ္၊ ျမက္ခင္းတေနရာမွာ ကေလးကစားကြင္း ေလးလည္း ႐ွိတာနဲ႔ က်ေနာ္တို႔ သြားလုိက္တယ္၊ အဲဒီ ျမက္ခင္းျပင္ေပၚမွာ က်ေနာ္ ျဖတ္သြားျဖတ္လာ ျမင္ၿပီး စိတ္ဝင္စားေနတာက အေပၚပံုမွာ ေတြ႔ရတဲ့ ထိုင္းေတာ္ဝင္မိသားစု ဇရပ္ပါပဲ၊ အနီးကပ္ သြားၾကည့္ခ်င္ေနတာ အခုမွပဲ ေရာက္ျဖစ္တယ္၊ ေ႐ွ႕မွာ ေရးထားတဲ့ ဆိုင္းဘုတ္အရ ၂၀၀၆ မွာ သီရိဒံုက လာဖြင့္ေပးတယ္လို႔ သိရပါတယ္၊ ဇရပ္ဆို ေပမယ့္ အထဲမွာ ဘာမွ မ႐ွိပါဘူး၊ ယုတ္စြအဆံုး ေသာက္ေရအိုးကြဲေလး တစ္လံုးေတာင္ မေတြ႔မိဘူး...၊ း)


Photobucket
ဇရပ္ေပၚက မ်က္ႏွာၾကက္မွာ ေရးထားတာပါ၊ ဆိုတဲ့အတိုင္း ဘူမိေဘာ ဘုရင္ရဲ႕ နန္းသက္ ၆၀ ျပည့္ႏွစ္နဲ႔ ထိုင္း-ဆြစ္ဇာလန္ ခ်စ္ၾကည္ေရး ၇၅ ႏွစ္ျပည့္ အထိမ္းအမွတ္....၊ ဘူမိေဘာ ဘုရင္က ဒီ Lausanne ၿမိဳ႕ေလးကို အေတာ္ သံေယာဇဥ္ ႐ွိတယ္လို႔ ေျပာၾကတယ္၊ သူ႔အသက္ ၆ ႏွစ္အ႐ြယ္ ၁၉၃၃ မွာ သူ႔မယ္ေတာ္ မင္းသမီးနဲ႔အတူ ဒီၿမိဳ႕ေလးကို ေရာက္လာခဲ့တယ္၊ ၿပီးေတာ့ ဒီမွာပဲ ေက်ာင္းတက္သြားခဲ့တယ္၊ တကၠသိုလ္မွာေတာ့ သူတက္ခဲ့တဲ့ မွတ္တမ္းေတြ က်န္ရစ္ပါတယ္၊ အႏုပညာ၊ ဥပေဒ ဘာသာရပ္နဲ႔ ႏိုင္ငံေရးသိပၸံတို႔မွာ ထူးခြ်န္တယ္လို႔ သိရပါတယ္၊


Photobucket
အဲဒီ ျမက္ခင္းျပင္ႀကီးကေန ေနာက္ျပန္လွည့္ၿပီး ေလွ်ာက္လာေတာ့ အိုလံပစ္ ျပတိုက္ေ႐ွ႕ကို ေရာက္ပါတယ္၊ Lausanne ၿမိဳ႕ရဲ႕ အာဏာပိုင္ေတြကေတာ့ သူတို႔ၿမိဳ႕ကို အိုလံပစ္ၿမိဳ႕ေတာ္လို႔ ဂုဏ္ယူစြာနဲ႔ ေျပာၾကေလ့ ႐ွိတယ္၊ အိုလံပစ္ ေကာင္စီရဲ႕ ႐ံုးခ်ဳပ္နဲ႔ အိုလံပစ္ျပတိုက္ ႐ွိလို႔ပါ၊ ဒါက ျပတိုက္ရဲ႕ အဝင္ဝ ျဖစ္ပါတယ္..၊


Photobucket
ဒီၿမိဳ႕ေလးကို ေရာက္လာတဲ့ တိုးရစ္စ္ေတြရဲ႕ ပထမဦးဆံုး လည္ပတ္ရာ ေနရာလည္း ျဖစ္ပါတယ္..၊



Photobucket
မ်က္ႏွာခ်င္းဆိုင္မွာေတာ့ အဲ့လ္ပ္စ္ (Alps) ေတာင္တန္းေတြ...၊ ေနေရာင္႐ွိေပမယ့္ တိမ္ေတြမွာ မိုးေငြ႔လည္း သမ္းေနခဲ့တယ္၊



Photobucket
ခပ္လွမ္းလွမ္းမွာေတာ့ ျပင္သစ္ဖက္အျခမ္းကို သြားမယ့္ သေဘၤာတစ္စင္းက ကမ္းကေနခြာဖို႔ ျပင္ေနခဲ့ၿပီ၊ ဒီဖက္အျခမ္း မွာက လစာႏႈန္းထား ပိုျမင့္ေတာ့ ျပင္သစ္ဖက္ကေန အလုပ္လာလုပ္တဲ့ သူေတြ ပိုပိုမ်ားလာတယ္၊ ဆြစ္မွာ လစာပိုရသေလာက္ ျပင္သစ္မွာ သံုးစြဲရတာ ေစ်းပိုသက္သာလို႔ ဒီလို အလုပ္လာလုပ္တဲ့ သူေတြအတြက္ တန္ပါတယ္၊ မ်ားမ်ားဝင္ၿပီး နဲနဲပဲ ထြက္တာေပါ့ေလ၊ ဒီဖက္က ဆြစ္ေတြမွာသာ သမင္ေမြးရင္း က်ားစားရင္း ျဖစ္ေနတာ..၊ အခြန္အတုတ္၊ အိမ္ငွားခ၊ ကုန္ေစ်းႏႈန္း စတာေတြၾကားမွာ စုမိေဆာင္းမိဖို႔ ဆိုတာ အခ်ိန္ အေတာ္လိုပါတယ္၊


Photobucket
ေႏြရာသီလည္း တျဖည္းျဖည္း နီးလာၿပီဆိုေတာ့ ေျခနင္းေလွကေလးေတြလည္း ကန္ထဲမွာ စေတြ႔လာရၿပီ...၊ အဲဒီလို ေလွတစ္စင္းနဲ႔ ေရနက္ပိုင္းကို နင္းသြားၿပီး အဲဒီမွာ ေရကူးရတာ သေဘာက်စရာ ေကာင္းတယ္၊


Photobucket
အိမ္ျပန္ေရာက္ေတာ့ ေန႔လယ္စာကို ရားကလက္ (raclette) စားျဖစ္ပါတယ္၊ အျပင္ဖက္မွာေတာ့ ခုနက မိုးေငြ႔ဆင္ေန တဲ့ တိမ္ေတြက ႐ြာခ်ဖို႔ ျပင္ေနၿပီ၊ ဒါေပမယ့္ က်ေနာ္တို႔ ဝရန္တာမွာ စားဖို႔ ဆက္ျပင္ခဲ့တယ္...၊ ဒိန္ခဲျပား ေတြကို ေပ်ာ္ေအာင္ အပူေပးတဲ့ မီးဖိုကိုဖြင့္၊ တြဲဖက္စားတဲ့ အခ်ဥ္ပုလင္းေတြကို ေနရာခ်၊ ဝိုင္ပုလင္းကို ဖြင့္အၿပီးမွာေတာ့ တနဂၤေႏြ ေန႔လယ္စာအတြက္ အဆင္သင့္ ျဖစ္သြားၿပီ...၊ း)


Photobucket
ဒီႏိုင္ငံမွာ မၾကာခဏ စားၾကတဲ့ အစားအစာ ၂ မ်ိဳး႐ွိပါတယ္၊ တစ္ခုက Fondue နဲ႔ ေနာက္တစ္ခုက Raclette ပါ၊ ၂ ခုစလံုးက ခ်ိစ္ကို အေျခခံတဲ့ အစားအစာပါပဲ၊ ခ်ိစ္ အမ်ိဳးအစားေတာ့ မတူပါဘူး၊ Fondue က အမ်ားအားျဖင့္ ေပါင္မုန္႔နဲ႔ စားတယ္၊ ေပါင္မုန္႔ ကို တဖဲ့,ဖဲ့၊ ခက္ရင္း႐ွည္ ထိပ္မွာခ်ိတ္၊ စားပြဲအလယ္က မီးေပးထားတဲ့ ဒိန္ခဲအိုးထဲကို ထည့္ေမႊၿပီး စားေလ့႐ွိတယ္၊ တျခား အဆာပလာေတြ မပါေတာ့ ျမန္မာလူမ်ိဳး အမ်ားစုကေတာ့ သိပ္မႀကိဳက္ၾကဘူး၊ Raclette ကေတာ့ အာလူးနဲ႔ အဓိက တြဲစားတယ္၊ ၿပီးေတာ့ ေဘးမွာ အရံစားစရာေတြနဲ႔ ဆိုေတာ့ ျမန္မာပါးစပ္အတြက္ အဝင္မဆိုးဘူးလို႔ ဆိုရမယ္ ထင္တယ္၊ ဒီ ခ်ိစ္အစားအစာ ၂ ခုလံုးကို ဝိုင္ျဖဴနဲ႔ တြဲဖက္ေလ့ ႐ွိပါတယ္၊ ဝိုင္နီ မေသာက္ၾကပါဘူး၊ ေအးႏိုင္သမွ် ေအးေအာင္ထားတဲ့ ဝိုင္ျဖဴကို မႀကိဳက္ရင္ေတာ့ ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ စားႏိုင္ပါတယ္၊ ေရေတာ့ မေသာက္ဖို႔ ေျပာၾကတယ္၊ ဗိုက္ေအာင့္ဖို႔ အလားအလာ မ်ားလို႔တဲ့...၊


Photobucket
က်ပ္တင္ ဝက္ေပါင္ေျခာက္၊ gherkin အေသးစား သခြားသီးခ်ဥ္၊ baby corn ေျပာင္းဖူးခ်ဥ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴခ်ဥ္၊ မႈိ၊ အပူေပးထားတဲ့ ရားကလက္ ဒိန္ခဲျပား၊ က်ပ္တင္ အမဲသားလႊာနဲ႔ အာလူးျပဳတ္တို႔ ျဖစ္ပါတယ္၊ အခြံႏႊာရမွာ ပ်င္းလို႔ က်ေနာ္က အာလူးကို အခြံနဲ႔ စားပစ္လိုက္တယ္၊ စကားမစပ္ အဲဒီလို ပန္းကန္ထဲက အာလူးအခြံေတြကို ျပင္သစ္လို ေခၚတာ အရမ္းကဗ်ာဆန္တယ္၊ La robe des champs ကြင္းထဲက ဂါဝန္-တဲ့၊ အာလူးက စိုက္ခင္းထဲမွာ တုန္းက သူဝတ္ခဲ့တဲ့ ဂါဝန္နဲ႔အတူ ပန္းကန္ထဲအထိ ေရာက္လာတယ္ေပါ့ေလ၊ း) ေန႔လယ္စာ စားေနတုန္းမွာပဲ မိုးကေတာ့ ေကာင္းေကာင္းကို ႐ြာေနခဲ့ၿပီ၊ ဝရန္တာမွာ ဆိုေတာ့ ေလအေဝ႔မွာ တခ်က္တခ်က္ စိမ့္ကနဲ ျဖစ္,ျဖစ္သြားတယ္၊ ပန္းကန္ထဲမွာေတာ့ ပူပူေႏြးေႏြး အရည္ေပ်ာ္ ဒိန္ခဲေတြနဲ႔အတူ အာလူးပ်ိဳေလးေတြက ဝတ္လစ္စလစ္ မျဖစ္ဘဲ လံုလံုၿခံဳၿခံဳ သိမ္းသိမ္းထုပ္ထုပ္....။ ။


ညီလင္းသစ္
၈ ဇြန္၊ ၂၀၁၁

30 comments:

Tun Tun said...

Nice shot and the food look delicious.

Anonymous said...

ဓါတ္ပံုအေၾကာင္းေတာ့ မေျပာတတ္ဘူး.။
ကမ္းေျခေလး သာယာတယ္..။
အပ်ံစားဇရပ္ၾကည့္ျပီး အားက်တယ္..။
ဝိုင္အျဖဴ ေသာက္ဖူးဘူး။
အာလူးနဲ႔ ခ်ိစ္ကိုပဲ စားခ်င္တယ္..။
စားးစရာေတြ စားခ်င့္စဖြယ္ျဖစ္ေအာင္ ရိုက္တတ္တယ္ေနာ့..။
ဒီပို႔စ္ကုိ ဖတ္ရတာ ေအးေအးလူလူ
ရွိလိုက္တာ..။

ေပါက္

မအိမ္သူ said...

ကမ္းေျခေလးက သာယာလိုက္တာ ေအးေအးေဆးေဆး လမ္းေလွ်ာက္ခ်င္စရာေလး။ အစားအေသာက္ကေတာ့ အားလံုးစိတ္၀င္စားတယ္။ ခ်ိစ္လဲႀကိဳက္မွႀကိဳက္...:)

ေမာင္မ်ိဳး said...

လွလို္က္တာ ေရျပင္ျပာျပာ သစ္ေတာစိမ္းစိမ္း ေတာင္တန္းၾကီးေတြနဲ႔ တကယ့္အလွတရားေတြပဲ ။ ဒီလိုျမင္ကြင္းေလးေတြ ျမင္ေနရတာကိုက အစ္ကို ေတာ္ေတာ္ကံေကာင္းလွျပီ ။

ျမန္မာဘုန္းၾကီးေက်ာင္းေလးေတြေကာ အဲ့မွာ မရွိဘူးထင္တယ္ေနာ့္ အစ္ကို ဘာမွမဟုတ္ပါဘူး ထိုင္းဇရပ္ေလးေတြ႕ျပီး ေလာဘတက္ျပီးေတြးလိုက္မိတာ ရွိေစခ်င္တဲ့စိတ္ကေလးျဖစ္သြားတာ ။

Anonymous said...

ပိုက္ဆံေခ်းမွာစိုးလို႔ ၾကိဳပိတ္ထားတာေနမယ္ း) ဟုတ္ပ ဒီမွာလည္း သမင္ေမြးရင္း က်ားစားရင္းဘဲ စုဖို႔ဆိုတာ ေ၀းေနဦးမယ္ .. တခ်ိန္လံုးဘဲ ေစ်းေတြတက္ေနတာ စိတ္ပ်က္စရာၾ..ဒီ

မွာေနတာၾကာလာေတာ႔လည္း ဘိုစာေတြ စားတတ္လာသလိုဘဲ ေနာ္ အသားေတြကလြဲရင္ေပါ႔ ( က်မကအသားမၾကိဳက္ )

mie nge

SHWE ZIN U said...

ေရနက္ပိုင္းကို နင္းသြားၿပီး အဲဒီမွာ ေရကူးရတာ သေဘာက်စရာ ေကာင္းတယ္၊

ေသေၾကာင္းႀကံ တာေတာ႔ မဟုတ္ပါဘူးေနာ္

စားစရာေတြ ကိုေတာ႔ ႀကိဳက္တယ္ ဂါဝန္ဝတ္ထားတဲ႕ အာလူးေလး ေတာ႔ မႀကိဳက္ဘူး ဂါဝန္ခၽြတ္ မွ ေကာင္းမွ ေပါ႔ စားေကာင္းတာေျပာတာပါ

ေကာင္းမြန္၀င္း said...

ဟုိဘက္ကမ္းျပင္သစ္ကိုသြားတာ ဒီလုိပဲလြယ္လ
ြယ္ကူကူသြားလုိ႕ရတယ္ေနာ္။
စိတ္၀င္စားစရာပဲ။ ေန႔တုိင္း သေဘၤာႀကီးနဲ႔ အသြားအျပန္လုပ္ႀကတာေပါ႕ေနာ္။

၀ုိင္အျဖဴေလးနဲ႕ အဲလိုတဲြစားရတာျမိန္မယ္႔ပံုပဲ။
သားကေတာ႕ ဆြပ္ပ္ နဲ႕လား။

စကားမစပ္ ဂါ၀န္ခၽြတ္တဲ႔သူနဲ႕ မခၽြတ္တဲ႔သူ ပံုမွန္က ခၽြတ္တဲ႔သူကမ်ားမွာေပါ႕ေနာ္။

Anonymous said...

Now I am really hungry!!!
Mon Petit Avatar

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ေအာက္ဆံုးက စာသားေလးကို သေဘာက်လိုက္တာ ဂါ၀န္ေလးေတြနဲ႔ အာလူးပ်ဳိမေလးေတြက ခ်စ္စရာ ဟိဟိ
သိပ္သာယာလွပတဲ႔ ရႈခင္းေတြရွိတဲ႔ေနရာမွာ ေနခြင္႕ရတာ ကံေကာင္းလိုက္တာ
ဒါလည္း အသက္ရွည္ေဆးတစ္မ်ိဳးဘဲလို႔ ေျပာရမယ္ထင္တယ္ေနာ္။

Moe Cho Thinn said...

ေဟ႔..ဂါ၀န္ေတာင္ ၀ါးပစ္ေတာ႔တာပဲကိုးး
တယ္ခက္ပါလားး :D

ခ်စ္ၾကည္ေအး said...

ပံုေလးေတြ လွတယ္။ ဒါဆိုရင္ ျပင္သစ္နဲ႔ ဆြစ္က မေလး႐ွားနဲ႔ စကာၤပူလို ျဖစ္ေနၿပီ။ ဒီမွာလည္း စကာၤပူလာ အလုပ္ လုပ္၊ မေလး႐ွားျပန္ သံုးသူေတြ ႐ိွတယ္...။ စကၤာပူမွာ အလုပ္ လုပ္၊ ႐ြာျပန္စား လုပ္လို႔ရရင္ ေကာင္းမွာ...။ အာလူးဋီကာေလး သေဘာက်သြားတယ္ ခိြခိြ...:)

သက္ေဝ said...

သေဘာၤဆိပ္ကို အတူတူ လိုက္လည္ၿပီး ေန႔လည္စာပါ လာကပ္စားသြားတယ္... အာလူးကို ဂါဝန္ ခြ်တ္ပစ္တယ္လို႔ ေျပာခ်င္လည္း ေျပာပါေတာ့... အခြံနဲ႔ေတာ့ မစားတတ္လို႔ ခြာစားသြားတယ္...

စိတ္ေအးခ်မ္းသာ ရွိလွတဲ့ ကိုညီလင္းရဲ႕ Life Style ကို တကယ္ သေဘာက်မိပါတယ္... တသက္လံုး ဒီမိသားစုေလးနဲ႔ အခုလိုပဲ ေနႏိုင္ပါေစ...

Anonymous said...

Ko Nyi,

Very nice views, don´t forget to give your contact details because very close to get my school holidays in August I am going to visit to Zurich. :)

Jamon a mi m´grada molt pero los Formatges tampoc perque molt pudent.Jo visc en el europa molt temps pero fins ara no m´grada los Formatges.

Ade´u - Siau!
Regular Reader

Baby taster said...

ပံုေလးေတြ လွတာေတာ့ ေျပာစရာကိုမရွိပါဘူးေနာ့
ေတာ္ျပီးသာလူရိုက္တာပဲေလ :) လာလည္အံုးမွပါေလ
:P

Nyi Linn Thit said...

ကိုထြန္းထြန္း ...
ေက်းဇူး တင္ပါတယ္ဗ်ာ..၊

ေပါက္ ...
ဝိုင္အျဖဴက ငါးဟင္းေတြနဲ႔ လိုက္တယ္ဗ်၊ ေအးေန ေအာင္ ထား,ထားတဲ့ ဝိုင္နဲ႔ႀကံဳရင္ ျမည္းၾကည့္ပါ၊ ႀကိဳက္ပါလိမ့္မယ္...၊ း)

မအိမ္သူ ...
ခ်ိစ္ႀကိဳက္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ ျမန္မာအနည္းစုထဲကပဲ ျဖစ္မယ္၊ က်ေနာ္သိတဲ့ ဒီကျမန္မာ အမ်ားစုက သိပ္မႀကိဳက္ၾကဘူးဗ်၊

ေမာင္မ်ိဳး ...
ျမန္မာ ဘုန္းႀကီးေက်ာင္း မ႐ွိဘူးဗ်၊ ျမန္မာလူမ်ိဳး ကလည္း တတိုင္းျပည္လံုးမွာမွ ၁၀၀ ေတာင္ မ႐ွိပါဘူး၊ ထိုင္းဘုန္းႀကီးေက်ာင္း တခ်ိဳ႕တေလေတာ့ ႐ွိပါတယ္...၊

မ mie nge ...
ပိုက္ဆံေခ်းခ်င္ရင္ လြယ္ပါတယ္၊ ဒီမွာ နာမည္ႀကီး ဘဏ္တိုက္ေတြ အမ်ားႀကီး ႐ွိတယ္ေလ၊ း) က်ေနာ္က ေတာ့ အစားအေသာက္ဆို အားလံုးနီးပါး ႀကိဳက္တယ္၊

မေ႐ႊဇင္ဦး ...
ဟားဟား ...မဟုတ္ရ ပါဘူးဗ်ာ၊ ေရနက္မွာဆိုေတာ့ လူ႐ွင္းတယ္ေလ၊ အာလူးက အခြံခြာရင္ေတာ့ နဲနဲေလး ပိုႏူးညံ့တာေပါ့..၊ း)

မ,ေကာင္းမြန္ဝင္း ...
ဟုတ္ပါတယ္၊ ဒီလိုပဲ သေဘၤာတက္စီးၿပီး ကူးသြားလိုက္တာပါပဲ၊ မိနစ္ ၅၀ ေလာက္စီးရတယ္၊ စစ္တာေဆးတာ ေတြကေတာ့ အခုေနာက္ပိုင္း သိပ္မ႐ွိ ေတာ့ပါဘူး၊ ဒီဖက္ကမ္းက လူေတြလည္း ျပင္သစ္ကို မၾကာခဏ သြားၿပီး ေစ်းဝယ္ၾကေလ့ ႐ွိပါတယ္၊ သားက ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ စားတယ္ဗ်၊ မွန္ပါတယ္၊ အမ်ားစုက အာလူးကို ဂါဝန္ခြ်တ္ၿပီး စားၾကတယ္...၊ း)

Mon Petit Avatar ...
ႀကိဳက္သေလာက္သာ စားပါေတာ့ဗ်ာ...၊ း)

မေခ်ာ ...
ဟုတ္တယ္ဗ်၊ ခ်စ္စရာ ေကာင္းလြန္းလို႔ က်ေနာ္ေတာ့ အမ်ားႀကီး စားပစ္လုိက္တယ္၊ း) ခုိစရာ မန္းေတာင္ရိပ္ မ႐ွိေတာ့လည္း အသက္႐ွည္ဖို႔အတြက္ ဒီလိုပဲ ႐ွာႀကံရ ေတာ့မွာပဲဗ်ာ... ဟုတ္ဖူးလား၊

မမိုးခ်ိဳသင္း ...
ဟာ.. မရဘူး၊ သိပ္စိတ္ႀကီးတာ.....၊ းD

မခ်စ္ၾကည္ေအး ...
ဟုတ္တယ္ဗ်ာ၊ အဲဒီအတုိင္းပါပဲ..၊ အိုင္းစတိုင္းေျပာတဲ့ Time and Space ကို ႏိုင္နင္းတဲ့ တေန႔က်ရင္ေတာ့ တေနရာမွာ အလုပ္,လုပ္၊ စားေတာ့ ႐ြာျပန္စား လုပ္ဖို႔ အားခဲထားတယ္...၊ း)

မသက္ေဝ ..
ဟာ ဘယ့္ႏွယ္... လာကပ္ မစားရပါဘူး၊ တကယ့္ကို Guest of honour အေနနဲ႔ ဖိတ္ေကြ်းမွာေပါ့၊ မသက္ေဝက အာလူးကို birthday suit နဲ႔ ပိုႏွစ္သက္ တယ္ေပါ့..၊ း) ဆုေတာင္းေလးအတြက္ ေက်းဇူး အမ်ားႀကီး တင္ပါတယ္ေနာ္...၊

Regular reader ...
You may contact me at nyilinnthit@gmail.com. I live about 2 and half hour train drive from Zurich. Don't hesitate to let me know when you are in CH! :)

Nyi Linn Thit said...

မေဘဘီ ...
ဟာ..လာခဲ့ လာခဲ့၊ အဲဒီကေန ေလယာဥ္ေတြ ေစ်းမႀကီး ဘူးဗ်၊ လာလည္မွ အဲဒီဧည့္သည္ကို ဟင္းခ်က္ဖို႔ အတင္း request လုပ္ၿပီး ကပ္စားရမယ္.. ဟားဟား။

ညိမ္းႏိုင္ said...

ကမ္းေျခေတြ၊သေဘၤာဆိပ္ေတြကို သိပ္သေဘာက်တယ္..။
ကၽြန္ေတာ္ေတာ့ ဂါဝန္ခ်ြတ္ျပီးစားမွာပဲ....အားလူးကိုေျပာ
တာ....:)))။ေကာင္းတယ္ဗ်ာ...ခုလို အလုပ္လုပ္ခ်ိန္မွာလုပ္
နားခ်ိန္မွာ ေအးေအးေဆးေဆးနားႏိုင္တဲ့ life style ကို
သိပ္သေဘာက်တယ္...။

rose of sharon said...

သေဘာၤဆိပ္ ရႈခင္းေလးေတြက ႏွစ္သက္စရာ... ကိုယ္ေတာ႔ Fondu စားဖူးတယ္... သိပ္မၾကိဳက္ဘူး... အားနာလို႔ၿပီးေအာင္စားရတာ... Raclette ကိုေတာ႔ ဘယ္အခ်ိန္စားစားၾကိဳက္တယ္... :)

Anonymous said...

ၾကိဳက္တယ္ဗ်ာ..
ဓါတ္ပံုေတြေကာ၊ စားစရာေတြေကာ.. ဒိန္ခဲကိုၾကိဳက္ေတာ့ ဘယ္လိုလုပ္စားစား အိုေကတယ္။
ႊအၾကိဳက္ဆံုးကေတာ့ ေရမေသာက္နဲ႕ ၀ိုင္ေသာက္ပါဆိုတာပဲ။ အနီဆို ပိုေကာင္းအံုးမယ္ း)
N/A

Anonymous said...

ေရးျပတာ
ပံုျပထားတာေတြနဲ႕
ဖတ္ရတာ ၾကည္ၾကည္ႏူးႏူးေလး ရွိလုိက္တာ။

အၿပံဳးပန္း

Anonymous said...

I'm a real real Myanmar like you said because I don't like "fondue" & I can eat anyway "raclette". Your photos are very nice & can express scenic beauty. :) Su

ေမသိမ့္သိမ့္ေက်ာ္ said...

တကယ္သာယာလွပပါတယ္။

အာလူးေလး ရွက္စရာမလိုေတာ့ဘူးေပါ့ သိမ္းသိမ္းထုပ္ထုပ္ဆိုေတာ့...း)


ခင္မင္ေလးစားလ်က္

Nyi Linn Thit said...

ကိုညိမ္းႏိုင္ ...
သေဘၤာဆိပ္ေတြ၊ ကမ္းေျခေတြကို က်ေနာ္လည္း သေဘာက်တယ္ဗ်၊ အဲဒီမွာ ဝတၳဳေတြ၊ ကဗ်ာေတြ ႐ွိေန တတ္တာကိုး...၊ း)

rose of sharon ...
ဟုတ္တယ္ေနာ္၊ ျမန္မာ အမ်ားစုကေတာ့ Fondue ထက္ Raclette ကို ပိုႏွစ္သက္ၾကတယ္...၊ အခ်ဥ္ေလး နဲ႔ ထိန္းထားလို႔ ထင္ပါရဲ႕..၊

ကို N/A ...
ကဲ.. အႀကိဳက္ေတြေတာ့ လာတူေနၿပီဗ်ိဳ႕၊ က်ေနာ္လည္း ဝိုင္နီကို ပိုႀကိဳက္တယ္..၊ ပိုၿပီး က်န္းမာ အသက္႐ွည္ေစ တာလည္း သူပဲ...၊ း)

မ,အၿပံဳးပန္း ...
ဟုတ္ကဲ့၊ ေက်းဇူး တင္ပါတယ္ဗ်ာ..၊

Su ...
Right..! I understand you as Fondue is generally quite hearty. Thanks for your visit and comment!

မေမသိမ့္သိမ့္ေက်ာ္ ...
ဟုတ္တယ္ဗ်၊ သူ ႐ွက္ေနမွာ စိုးတာနဲ႔ က်ေနာ္လည္း ဒီအတုိင္း စားလိုက္တာ....။ းD

လၿပည့္ရိပ္ said...

အၾကိဳက္တကာ့ အၾကိဳက္ဆံုးက Reclette စားတဲ့ ပန္းကန္ေတြပါပဲ။ အဲဒါ Reclette သီးသန္႔စားဖို႔အတြက္ ပန္းကန္ေတြလား၊ ဘာနဲ့လုပ္ထားတာလဲ :)

ျမစ္က်ဳိးအင္း said...

သေဘၤာေနာက္ခံနဲ႔ တိမ္ေတြပံု ေတာ္ေတာ္လွတယ္။
အားလပ္ရက္ေလးက ေအးခ်မ္းပါဘိ။
ျမင္ေနက်ပံုစံေတြအရ အာလူးကိုေတာ့ ဂါဝန္ခြ်တ္ပါရေစ း)

Nyi Linn Thit said...

လျပည့္ ...
အဲဒီ ပန္းကန္ေတြက ဝါး႐ြက္ေတြနဲ႔ လုပ္ထားတာပါ၊ ဝါး ႐ြက္ေတြကို ႀကိတ္၊ compress လုပ္၊ ပံုစံခြက္ထဲ ေလာင္းထည့္ၿပီး ထုတ္ထားတာ...၊ မူလ ေရာင္းတာက ေတာ့ ပစ္ကနစ္ ထြက္တဲ့အခါ သံုးဖို႔ပါပဲ၊ ေပါ့ပါးတယ္၊ စားၿပီး လႊင့္ပစ္လိုက္႐ံုပဲ၊ ဝါး႐ြက္ဆိုေတာ့ biodegradable ျဖစ္တာ ျမန္တာကိုး၊ ဒါေပမယ့္ ဒီပန္းကန္ေတြကို ေဆးၿပီး ဆက္သံုးလို႔လည္း ရတယ္၊ အေတာ္ေလး ခိုင္ခန္႔ပါတယ္၊ ညီမက မ်က္စိလ်င္တယ္ ေနာ္....၊ း)

ကိုျမစ္က်ိဳးအင္း ...
အာလူးကလည္း သေဘာ႐ွိပါပဲ တဲ့၊ း) အခုတေလာ လာ,လာလည္ၿပီး ကြန္မန္႔ေတြ ခ်န္သြားလို႔ ေက်းဇူး ပါပဲဗ်ာ..။

Raymond.Kyaw Minn Naing said...

Another Nice Post with european smells.

Nyi Linn Thit said...

ကိုေက်ာ္မင္းႏိုင္ ...
ေက်းဇူးအမ်ားႀကီး တင္ပါတယ္ဗ်ာ....။

ဇြန္မုိးစက္ said...

wanna try that one! :D

ညီလင္းသစ္ said...

Zun...
I am sure you're gonna have a chance sooner or later to try raclette. :)